5 bin liralık emekli ikramiyesinde yeni gelişme! Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı emekliler için harekete geçildi

Türkiye’de 1 milyon 629 bin 730 emekli çiftçi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla verilen 5 bin TL’lik emekli ikramiyesinden faydalanamadı. Bunun nedeni, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmaları ve aynı zamanda çalışan emekli statüsünde olmaları.

Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili bakanlar Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan ile konuyu görüşerek çözüm arayışına girmesine yol açtı. Ele alınacak yeni düzenleme, çalışan emekli çiftçilerin de 5 bin TL’lik ikramiyeden faydalanabilmesini hedefliyor.

ÇİFTÇİLERE 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5000 TL emekli ikramiyesi için ek düzenlemeye gidiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan 1 milyon 629 bin 730 çiftçi için düzenlemenin kapsamı genişletilecek ve 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan çiftçi emeklilerinin 5 bin liralık ikramiyeden yararlanabilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığı belirtiliyor.

Çiftçileri kapsayacak 5 bin TL emekli ikramiyesi ek düzenlemesi Kabine Toplantısı’nda gündeme gelmesi bekleniyor.

5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri 12.2 milyon çalışmayan emeklinin hesabına yatırıldı. Emekli olup çalışmaya devam eden vatandaşların kapsam dışında bırakıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyeleri tek seferlik olarak ödendi.

SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım’da, Bağkur ödemeleri 14 Kasım’da yapıldı. Dul ve yetimlere ise bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılması 11 Kasım gününden itibaren yapıldı.

HAREKETE GEÇİLDİ

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldı ve 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamayan çiftçiler için devreye girdi. Erdoğan’ın problemi çözmek için Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan ile konuşacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir