Türkiye’de 37 ilin ihracatı arttı! İstanbul ilk sırada

İhracat Raporu

Ticaret Bakanlığı, mart ayında rekor kıran ihracatta en büyük paya sahip illeri açıkladı.

Mart ayı ihracat verileri, İstanbul’un 4 milyar 884 milyon dolarlık dış satımıyla ön plana çıktığını gösterdi. Kentin ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,7 arttı.

İstanbul’u, 3 milyar dolarla Kocaeli ve 2 milyar 202 milyon dolarla İzmir izledi.

Öte yandan, İstanbul’un en çok ihraç ettiği kıymetli taşlar sektörü, 907 milyon 456 bin dolarla listenin başında yer aldı. Bu sektörü sırasıyla kazanlar, makineler ve örme giyim eşyaları takip etti.

Kocaeli’de ise 1 milyar 211 milyon 13 bin dolarlık motorlu kara taşıtları sektörü en fazla dış satım gerçekleştiren alan oldu. Bu alanda en çok ihracat yapan diğer sektörler ise elektrikli makine, cihazlar ve mineral yakıtlar oldu.

İzmir’in ihracatında ise mineral yakıtlar ve mineral yağlar 608 milyon 706 bin dolarlık dış satım ile ilk sırada yer aldı. Bu sektörü demir ve çelik ile kazanlar ve makineler izledi.

İstanbul’un en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında İngiltere, ABD ve Almanya öne çıkarken, Kocaeli’nin ihracatını en çok Almanya, İngiltere ve İtalya takip etti. İzmir ise en çok ihracatı Almanya, İtalya ve Romanya’ya gerçekleştirdi.

Sonuç olarak, ocak-mart döneminde 15 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, 37 il de ihracatını artırmayı başardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Enflasyonu düşürmek için bel bağlamışlardı: Yabancı kaçıyor, borç büyüyor

CHP TBMM Grubu’nun haftalık ekonomi raporunda, iktidarın reel sektörü çok büyük kur zararıyla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekildi. “Faiz sebep enflasyon sonuç” politikasının reel sektörde milyarlarca liralık kur zararına yol açtığı anımsatılan …

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir