Spotify Türkiye’den çekilebilir

Spotify Türkiye’den Çekilebilir mi?

Dünyanın en çok tercih edilen müzik uygulaması Spotify, Türkiye’den çekilebileceği konuşulmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun eleştirilerinin ardından Spotify yetkilileri Türkiye operasyonlarını gözden geçireceklerini belirtti.

The Times’a konuşan Spotify yöneticileri, Türk kullanıcıların içeriklerinin sansürlenmesine karşı olduklarını vurguladılar. Türk makamlarla işbirliğinin devam ettiğini belirten kaynaklar, şirketin Türkiye’deki faaliyetlerini geçici olarak durdurma ya da tamamen sonlandırma seçeneklerini değerlendirdiklerini açıkladılar.

Ne Olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Spotify’ı dini ve milli değerleri ihlal etmekle suçlayarak adli süreç başlatılmasını istemişti. Bakanlık ve Rekabet Kurulu da bu iddialar doğrultusunda soruşturma başlatmıştı.

Spotify yetkilileri ise Türkiye Rekabet Kurulu’nun incelemesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Spotify olarak yasalara uygun şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz, ancak hakkımızda başlatılan inceleme hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımız için şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz.”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise Spotify’ın Türkiye’deki içeriklerini yakından takip ettiklerini ve gerekli adımları atmamaları durumunda adli sürecin devam edeceğini vurgulamıştı.

Toplumun inanç ve kültürel değerlerine aykırı içeriklerin bulunduğunu iddia eden Mumcu, hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ve her türlü ihlalin cezalandırılacağını belirtti.

Rekabet Kurulu İnceleme Başlattı

Rekabet Kurulu, Spotify’ın Türkiye’de faaliyetlerinin rekabete aykırı olup olmadığını değerlendirecek bir inceleme başlattı. Spotify’ın müzik endüstrisinde rekabet karşıtı etkiler yarattığı yönündeki iddialar üzerine detaylı bir inceleme yapılacak.

SPOTIFY’ın rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve telif ücretlerinin dağılımını etkilediği iddiaları incelenecek ve platformda ayrımcılık yapıp yapmadığı değerlendirilecek.

Spotify ile ilgili inceleme süreci hakkında detaylı bir değerlendirme yapılacak ve hukuki adımlar atılacak.

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta düştü

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 4 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya göre 522 milyar 252 milyon 10 bin lira azalarak 23 trilyon 745 milyar 37 milyon 577 bin liraya indi.

Araplara mücevher satışı zirveye çıktı! Çorum ikinci sırada yer aldı

Türkiye, 2025’in ilk yarısında ihracat artışında en büyük sıçramayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptı. BAE’ye dış satım yüzde 64,5 artarak 3,3 milyar dolara ulaşırken, mücevher sektörü başı çekti.

Gayrimenkul satışları ilk yarıda yüzde 15,6 arttı: Tüm zamanların en yüksek ikinci seviyesi

Gayrimenkul satışları ilk yarıda yüzde 15,6 arttı: Tüm zamanların en yüksek ikinci seviyesi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Spot piyasada elektrik fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 8,6 azalarak 2 milyar 107 milyon 279 bin 467 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 00.00 …