Türkiye’de Aile Hekimleri 2,5 Milyondan Fazla Kardiyovasküler Risk Değerlendirmesi Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde son 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi gerçekleştirildi ve bu taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.

Haberin devamı için buraya tıklayınız

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Risk Faktörleri Önemli Yer Tutuyor

Dünya genelinde en önemli ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörleri büyük önem taşıyor.

Risk faktörlerinin bir araya gelmesi, bireyin kalp ve damar hastalığı gelişme riskini artırarak ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple, risk faktörlerinin tek tek değil, bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir.

Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı”nı hayata geçirdi. Program kapsamında aile hekimleri, 40 yaş ve üzeri bireylerin kardiyovasküler risk değerlendirmelerini yaparak danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Programın detayları için buraya tıklayınız

Yapılan Değerlendirmeler Sonuç Veriyor

Yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edilmiş ve bu kişilere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınma gibi önerilerde bulunmaktadır.

Reklamdır

Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Bu ikili herkesin favorisi! Nar ile tuzdan gelen lezzet patlaması, iyice temizliyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?