Küresel şirket krizle karşı karşıya: Hisse senedi değeri son bir yılda yüzde 22 geriledi

Samsung’un 90. Yaşındaki Yeniden Doğuşu

1938 yılında küçük bir genel mağaza olarak kurulan Samsung, 90. yaşına yaklaşırken, Finlandiyalı rakibi Nokia’nın bir zamanlar pazar liderliğini ele geçirdikten sonra atik teknoloji devinden, bugün köklü bir dönüşüm çağrısı yapan bir kuruluşa dönüştü. Akıllı telefonlardaki liderliği sürse de, şirket kendini zorluklar karşısında yeniden tanımlamak zorunda hissediyor.

Merkur.de’de yer alan habere göre, Tepe yönetiminde başlayan değişim rüzgarı, CEO Lee Jae-yong’un çalışanlarına yaptığı sert hatırlatma üzerine daha fazla dikkat çekti. Die Presse’in aktardığına göre, Lee, 1993’te ortaya koyduğu kalite odaklı bir vizyona atıfta bulunarak “Öncü kalmak istiyorsak kendimizi yeniden icat etmeliyiz” mesajını verdi.

Finansal açıdan halen güçlü olan Samsung, 2024’te gelirini 221 milyar dolara çıkarsa da, Apple ile küresel akıllı telefon liderliği mücadelesinde aynı seviyede rekabet ediyor.

Yeniliklere Açık Bir Yaklaşım

Uzmanlar, yapay zeka ve yeni nesil teknolojiler konusunda geri kalmalarının şirkette “aciliyet bilinci” yarattığını belirtiyor ve donanım üstünlüğüyle ilerleyen Samsung’un artık net bir stratejiyle bu alana odaklanması gerektiğini vurguluyor.

Yarı iletken bölümü de baskı altında. Rakip SK Hynix, Samsung’un gerisinde kalarak Nvidia’ya çip tedarikinde ön plana çıktı; Hynix, bu yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 158 artırdı. ABD’nin 2022’de yürürlüğe giren “Chips and Science Act” desteği ve Trump yönetiminin belirsizliği, sektör oyuncularını yeni dengelere hazırlamaya zorluyor.

Ekonomik olarak Güney Kore’nin önemli bir parçası olan Samsung, ülke GSYH’sinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına oluşturuyor.

Hisse senedi değeri son bir yılda yüzde 22 düşen Samsung, Mart ayında hayatını kaybeden tüketici elektroniği başkanı Han Jong-hee’nin ardından yönetimden yatırımcılardan özür diledi. Geçmişte Nokia’nın hızla gerilemesinin bir örneği olarak, uzmanlar Samsung’un yeni teknolojik dalgalara uyum sağlamaya tereddüt etmemesi gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Yasal işlem başladı: Yapay zekâ sadece giyinik hizmet verecek

Meta, yapay zekâ ile kıyafet manipülasyonu yapan uygulamalara karşı düğmeye bastı. Şirket, kullanıcıların izni olmadan fotoğraflarda yapılan ‘çıplaklık manipülasyonuna’ sebep olan uygulamaya karşı uluslararası çapta yasal süreç başlattı.

Bu telefonlarda artık bankacılık uygulamaları çalışmayacak!

Binlerce banka müşterisi, işletim sistemi güncellemeleri durmuş eski telefonlarında mobil bankacılık uygulamalarına erişim hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Borsa İstanbul’da teknoloji zirvesi: DevSecOps başladı

Dünyanın farklı yerlerinden teknoloji uzmanlarını “AI for DevSecOps” temasıyla buluşturan ve Borsa İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilen DevSecOps Days İstanbul etkinliğinin açılışında gong çalındı. Etkinlikte gongu, Bilişim Teknolojileri (BT) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Serttaş, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Tutam, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Burcu Doğan Kasacı ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Hasan Yaşar birlikte çaldı.

Çin’den Türkiye’ye göç etmişti… Bilim insanları incelemek için Diyarbakır’a gitti

Çin’in kuzeyinden dünyaya yayılan ve ‘göçmen sıçan’ olarak bilinen kahverengi sıçan (Rattus norvegicus), ocak ayında Diyarbakır’daki bir gölette görüntülendi. Bu dikkat çekici keşif, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden bir araştırma ekibini harekete geçirdi.

Güncelleme yapan yandı: Telefonlar kullanılamaz hale geldi

Samsung Galaxy A56 kullanıcıları, son yazılım güncellemesi sonrası ciddi sorunla karşılaşıyor. Güncelleme telefonları kullanılmaz hale getiriyor.

500 milyon yıllık 3 gözlü deniz canlısı keşfedildi

Kanada’da müze arşivlerinde yapılan incelemeler, yarım milyar yıl önce yaşamış, üç gözlü ve poposundaki solungaçlarla nefes alan antik bir deniz canlısını ortaya çıkardı. Mosura fentoni adı verilen bu küçük ama sıra dışı yaratık, Kambriyen dönemin düşünüldüğünden çok daha çeşitli bir yaşamı barındırdığını gösteriyor.