Mersin’de Polen Hasadı Başladı

Mersin’de Baharla Birlikte Polen Hasadı Başladı: Sağlık İçin Altın Değerinde!

Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin’de, baharın gelmesiyle birlikte sıfır rakımda milyonlarca arının topladığı polen hasat edilmeye başlandı. Polenin kilogram fiyatının bin 300 TL civarında olduğu belirtiliyor. Doğal protein açısından oldukça zengin olan polen, sağlık açısından da büyük faydalar sağlıyor.

Mersin, Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’te yer alıyor. Sert geçen kış ve ardından yaşanan zirai don olayı nedeniyle bahar geç başladı ancak çiçek mevsimiyle birlikte arılar polen toplamaya başladı. Arıcılar, milyonlarca arının topladığı polenleri kilogram fiyatı bin 300 TL civarında olan mevsimlerinde hasat etmeye başladı. Toroslar ve Eğriçayır yaylasında devam edecek olan hasat sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor. Tahminlere göre, kentte bulunan 4 bin arıcı sezonda yaklaşık 200 ton civarında polen hasat edecek.

Baharla birlikte polen hasadına başlayan arıcı Celal Çay, “Kış mevsimi güzel geçti ve arılara bol miktarda polen sağladı. Bunun hasadını yapıyoruz ve mutlu bir şekilde işimizi sürdürüyoruz” dedi. Kışın sert geçtiğini ancak hemen ardından güzel bir baharın gelmesiyle çiçeklerin açtığını ve arıların polen toplamaya başladığını söyleyen Çay, olumlu bir sezon geçireceklerini belirtti.

2 çocuk annesi Gökçe Çay da eşiyle birlikte polen hasadı yaparak güzel bir verim elde ettiklerini belirtti. Her gün bir kaşık polen tüketmenin doğal protein alımı için oldukça faydalı olduğunu aktaran Çay, çocuklarına da polen tükettirdiğini söyledi.

Arıcı Hayrettin Gürbüz, polenin arıcıların geçim kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaparak, arıların bahara olumlu tepki verdiğini ve gelecek sezon için umutlu olduklarını dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Turhan, polenin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, polenin insan vücudu için önemli bir protein ve amino asit kaynağı olduğunu söyledi. B vitaminleri açısından zengin olan polenin birçok faydası olduğunu aktaran Prof. Dr. Turhan, günlük olarak bir tatlı kaşığı polen tüketilmesini önerdi.

Mersin’de polen hasadı işçileri de harikulade bir sezona giriş yapıyor. Yeni polen hasat sezonunda hem doğal ürünler tüketecek olanlar hem de arıcılık alanında çalışacaklar için sevindirici bir dönem başlıyor. Artık sağlığınıza önem vermek istiyorsanız, polen tüketmeyi denemelisiniz. – MERSİN

Related Posts

Gece yarısı sürpriz mevduat faizi kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yatırım fonları ve kısa vadeli TL mevduatları için uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranını 3 ay süreyle uzattı. Uluslararası finans kuruluşları, 19 Mart operasyonlarının ardından ekonomi yönetiminin stopaj oranlarını düşürebileceğini öne sürmüştü.

Çin’in üretim sektöründe tehlike çanları

ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiğinde gümrük vergilerini karşılıklı olarak artırdığı Çin’in büyümesi daraldı.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,25, yıllık bazda yüzde 37,94 artış gösterdi.

Enflasyonu düşürmek için bel bağlamışlardı: Yabancı kaçıyor, borç büyüyor

CHP TBMM Grubu’nun haftalık ekonomi raporunda, iktidarın reel sektörü çok büyük kur zararıyla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekildi. “Faiz sebep enflasyon sonuç” politikasının reel sektörde milyarlarca liralık kur zararına yol açtığı anımsatılan …

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir