Selçuk Geçer korkunç senaryoyu açıkladı: Fırtına öncesi sessizlik

Hürmüz Boğazı Kapanırsa Küresel Ekonomiye Etkileri

Uzmanlar, dünya petrol arzının büyük bir bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı’nın kapanmasının sadece enerji piyasalarını değil, tüm ekonomik sistemleri derinden etkileyebileceğini belirtiyor. Kapanması durumunda sadece petrol fiyatlarının artmayacağını, aynı zamanda enflasyonun yükseleceğini, tedarik zincirlerinin parçalanacağını ve küresel çapta ekonomik bir kırılmanın yaşanabileceğini ifade eden uzmanlar, özellikle Avrupa ve Amerika’nın yeni bir kriz dalgasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuyor.

Selçuk Geçer: “Hürmüz Boğazı Önemli Bir Jeopolitik Konumda”

Enerji piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kritik bir konumda olduğunu vurgulayarak, bu boğazın arkasında sadece İran değil, aynı zamanda Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de bulunduğunu söyledi. Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda dünya petrol akışının neredeyse yarısından daha fazlasının kesileceğine dikkat çekerek, Shell CEO’sunun benzer bir senaryonun küresel bir ekonomik krize yol açabileceği yönündeki açıklamalarını aktardı.

Küresel Ekonomi Büyük Bir Krizle Karşı Karşıya Olabilir

Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda küresel bir krize ve finansal sorunlara neden olabileceğini belirterek, benzeri bir durumun 1929 kriziyle karşılaştırılabileceği uyarısında bulundu. Bu durumun hem riskli piyasalar üzerinde olumsuz etkilere hem de beklenmedik satışlara yol açabileceğini ifade eden Geçer, krizin uzun yıllar devam edebileceğini ve farklı sorunları beraberinde getirebileceğini dile getirdi. Hürmüz Boğazı meselesinin bu nedenle son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar, İran-İsrail geriliminin piyasalarda henüz etkili olmadığını, ancak bu durumun fırtına öncesi sessizlik olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Related Posts

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ikinci çeyreği rekorla tamamladı

ABD’de S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da karşılıklı tarifeleri açıklaması sonrasında sert düşüşle başladığı ikinci çeyreği yeni rekorlarla tamamladı.

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

Almanya’da enflasyon sürprizi: Haziranda beklentinin altında kaldı

Almanya’da enflasyon oranı beklentilerin altında kaldı. Aylık fiyat değişimleri sabit kalırken, bazı kalemlerde dikkat çeken düşüşler yaşandı. Ekonomideki bu gelişme Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kararları açısından önem taşıyor.

İkinci el araç alacaklara uyarı: 6 ay kuralı uzatıldı

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı alınan önlemlerin olumlu sonuçlar verdiği ifade edilerek, piyasa istikrarını korumak ve tüketici mağduriyetlerini önlemek …

Bir araba parasını mekanda bıraktı: Bu fatura Bodrum için bile hayrete düşürdü

Türkiye’de turizm denilince ilk akla gelen bölgelerden birisi de Bodrum. Ancak son yıllarda Bodrum pahalılığı ile anılıyor. Hem yerli hem yabancı turistler yurt dışında tatili fiyat kıyaslamasına girdiklerinde daha cazip görüyor. Bodrum’da yeniden …

Türk inşaat devinin iflası an meselesi. Sattığı yüzlerce daireyi geri almak zorunda kaldı

1997’de İhlas GYO adıyla kurulan, 2007’de Yeşil GYO ismini alan şirket, mali sorunlarla sarsılıyor. Grup şirketlerinden Yeşil Global İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. Mahkeme …