Tarımda üretici fiyatları martta yükseldi

TÜİK: Tarım ÜFE Mart Ayında Geçen Yıla Göre Yüzde 31,54 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı Tarım ÜFE verilerini açıkladı.

Buna göre, endeks martta bir önceki aya kıyasla yüzde 6,91 artış gösterdi. Geçen yılın aralık ayına göre yüzde 12,81, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 31,54 ve 12 aylık ortalamalara kıyasla yüzde 40,17 artış kaydedildi.

Sektörlerde bir önceki aya göre değişime bakıldığında, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 7,36, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,36 artış, balık ve diğer balıkçılık ürünleri ile su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,27 azalış görüldü.

Turunçgiller Yıllık Değişimde En Yüksek Artışı Gösterdi

Ana gruplarda bir önceki aya göre tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 9,61, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 11,3, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 3,07 artış kaydedildi.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 171,38 artış ile turunçgiller, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup ise yüzde 29,64 artış ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler olarak belirlendi.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir